Солодка начинка з груш для пиріжків: 5 простих рецептів з фото

21.05.2020 0 Від admin

Солодка начинка з груш для пиріжків: 5 простих рецептів з фото
Як приготувати начинку з груш для пиріжків? Турботливі господині, любительки балувати сім’ю фруктової випічкою, часто задають собі це питання. І немає нічого дивного, що з стиглих солодких груш так хочеться зробити саму ароматну і смачну начинку для пиріжків. Тепер це стало реально навіть для початківців кулінарів. Перед вами – 5 дивовижно простих рецептів приготування грушевої начинки. Вибирайте те, що сподобається вашій родині.

Начинка з карамелізований груш

Складові:

  • півкіло груш;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 столова ложка цукрового піску.

приготування:

Звертаю вашу увагу, що груші потрібні дуже солодкі, медові. Якщо солодкість плодів під сумнівом, а спекти пиріжки з грушевої начинкою хочеться, щоб дещо збільшити кількість цукру. Ця начинка готується дуже просто, для неї знадобиться глибока сковорода. Груші помийте, очистіть від шкірки гострим ножем (знімаючи шар шкірки дуже тонко). Наріжте невеликими кубиками, змішайте з цукром. Через хвилину додайте ванільний цукор і знову акуратно перемішайте. У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть туди фруктову масу, тушкуйте, помішуючи, на середньому вогні протягом 2 хвилин. Потім вогонь збавте і потримайте начинку ще 5-7 хвилин. За цей час шматочки груш повинні придбати карамельний відтінок. Пиріжки з такою начинкою виходять незрівнянно смачними.

Начинка з груш з корицею

Солодка начинка з груш для пиріжків: 5 простих рецептів з фото

Складові:

  • 4 великі груші;
  • 1 столова ложка білого цукру,
  • 1 столова л. вершкового масла;
  • 1 столова ложка коричневого цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • цедра і сік половини лимона.

приготування:

Чистимо груші, видаляємо серцевину, нарізаємо фрукти невеликими кубиками. Додаємо білий цукор, а також сік і цедру лимона. Акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити цілісність шматочків. У сковороді з антипригарним покриттям розтоплюємо масло, додаємо коричневий цукор. Кладемо груші і добре їх перемішуємо. Додаємо корицю. Якщо у вас немає палички кориці, сміливо замініть її порошкової, приблизно пів-чайної ложки буде достатньо. На невеликому вогні млоїте начинку хвилин 5-10, після чого вона буде цілком готова до вживання.

Начинка для пиріжків з свіжих груш

Складові:

  • півкіло солодких не надто соковитих груш;
  • 3 столові ложки цукрового піску;
  • сік одного лимона;
  • 2 столові ложки цукрової пудри.

приготування:

Солодка начинка з груш для пиріжків: 5 простих рецептів з фотоУ цьому рецепті усувається головна перешкода, через якого свіжими грушами пиріжки зазвичай не начиняють – надлишок соку. Саме він не дає пропектися борошняних виробів, роблячи їх сирими всередині. Правильно приготовлена ​​начинка зі свіжих груш ідеально підходить для листкових пиріжків. Груші потрібно помити, почистити якомога тонше, залити лимонним соком і засипати цукром. Після цього залишити на 10 хвилин. Перемішати і через 5 хвилин викласти фруктову масу на сито. Що виділився грушевий сік змішається з лимонним і поступово стече, забравши з собою зайвий цукор. Обсохшіе скибочки груш потрібно пересипати цукровою пудрою і використовувати за призначенням. Зверніть увагу, що для цієї начинки можна брати груші соковитих сортів. Листкові пиріжки з грушевої начинкою роблять як закритими (у вигляді конвертиків), так і відкритими.

Начинка з консервованих груш

Якщо у вас є закочені на зиму груші в сиропі, приготуйте з них смачні пиріжки. Якщо такий заготовки немає, купите в магазині консервовані груші.

Складові:

  • 1 банка груш, консервованих в сиропі.

приготування:

Солодка начинка з груш для пиріжків: 5 простих рецептів з фотоДля начинки з груш в сиропі найбільше підходить листкове і сирне тісто. До речі, солодкі сирні пиріжки з фруктами – мої улюблені. Всю зиму готую їх з консервованими грушами. І ось що роблю: після того, як замісила тісто і підготувала поверхню столу для ліплення пиріжків, включаю духовку на розігрів, а банку з консервованими грушами відкриваю і перекидаю на друшляк, встановлений над каструлькою. Сироп стікає в ємність під друшляком, після чого стає основою для смачного компоту, а половинками груш я начиняю великі і смачні сирні пиріжки. Один пиріжок з чашкою теплого какао – ситний і смачний сніданок. Дам ще одна порада: якщо такі пиріжки перед випічкою посипати зверху цукром, вони стануть ще смачніше.

Грушеве повидло для пиріжків

Це повидло можна зробити не тільки для тривалого зберігання, а й на один раз – щоб начинити пиріжки.

Складові:

  • 500 грам стиглих груш;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 столова ложка лимонного соку.

приготування:

Солодка начинка з груш для пиріжків: 5 простих рецептів з фотоДля приготування грушевого повидла можна використовувати нерівні, м’яті груші, але все підгнилі місця обов’язково потрібно буде видалити. Добре якщо груші будуть м’якими і соковитими, з таких плодів легко буде отримати гладке пюре. Якщо груші дуже солодкі, то цукру можна взяти трохи менше. Зверніть увагу: вага плодів в даному випадку вказана в неочищеному вигляді. Підготуйте груші до приготування повидла – помийте і наріжте на 4 частини, видаливши серцевину. М’якоть поріжте невеликими скибочками і помістіть їх в чашу блендера. Подрібніть груші в максимально однорідне пюре. Якщо у груш попередньо зрізати ще й шкірку, то повидло вийде ідеально ніжним, але для економії часу цього можна не робити. Подрібніть груші в максимально однорідне пюре. Якщо у груш попередньо зрізати ще й шкірку, то повидло вийде ідеально ніжним. Потихеньку починайте нагрівати повидло, часто помішуйте його ложкою або лопаткою. Доведіть його до кипіння, встановіть вогонь менше середнього і, помішуючи, уварюють повидло до явного загустіння і до зникнення «лужиц» з грушевого соку. Готове повидло перекладіть в мисочку, остудіть і начиняють пиріжки.