Смачний і простий яблучний пиріг в мультиварці

19.05.2020 0 Від admin

Смачний і простий яблучний пиріг в мультиварці

Яблучний пиріг в мультиварці вийшов у мене не з першого разу. І навіть не з другого. Знадобилося трохи потренуватися, щоб спекти по-справжньому смачний пиріг з начинкою з соковитих яблук – моя кухонні помічниця упиралася і спочатку видавала результат, далекий від очікуваного. Перші спроби закінчилися зіпсованими продуктами, все, що я напекла, виявилося в сміттєвому відрі. Зате потім вдалося знайти оптимальне поєднання інгредієнтів і підібрати правильний склад пирога. І мультиварка не підвела – тепер мій яблучний пиріг все їдять і вихваляють. Чоловік, діти, гості.

Перевіреним, випробуваним рецептом я хочу поділитися з вами. І не бійтеся замінювати мультиварку духовкою: насправді дуже зручно піч саме в чаші, це можна робити в будь-яку вільну хвилинку. Аж до того, що прийшли з роботи – і закинули тісто з яблуками в чашу. А самі в душ. Коли освіжіться і відпочинете, прозвучить сигнал, який закликає вас на кухню. Щоб насолодитися смаком і ароматом домашнього яблучного пирога, який спекла для своїх улюблених господарів диво-пічка мультіварочка.

Складові

  • 1 кг солодких яблук;
  • 1 склянка цукру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 125 мл сметани жирністю 20%;
  • 2-3 щіпки солі;
  • 2 склянки борошна без гірки;
  • 1 чайна ложка соди без гірки;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • сік половини лимона;
  • вершкове масло для змазування чаші;
  • цукрова пудра для верхівки пирога.

Пам’ятайте, що у мультиварки підігрів здійснюється тільки з трьох сторін? І коли ви витягнете пиріг з чаші, його верх буде блідим. Замаскувати проблему можна за допомогою цукрової пудри – тільки не захоплюйтеся, не робіть випічку занадто солодким. Адже в тесті цукор вже є.

Приготування

Коли дерева були великими, а я – молоденькою і дурною, приготування яблучного пирога у мене починалося з начинки. А адже це неправильно. Ось уявіть: поки я замішую тісто, нарізані яблука що роблять? Темніють. І пиріг вийде зовсім не такий красивий, як цього б хотілося.

Тепер я все роблю зовсім не так. Віночком збиваю яйця. Окремо змішую розтоплене вершкове масло, цукор, сметану. Збиваю разом з яйцями. Змішую соду, сіль, борошно і ванільний цукор. Всипаю все це в підготовлену рідку суміш, перемішую дерев’яною лопаткою до тих пір, поки не розчиняться всі сипучі інгредієнти, включаючи борошно.

Рясно змащую чашу мультиварки вершковим маслом (відступаючи від верху приблизно на третину). Ріжу в окремий посуд яблука тонкими скибочками, поливаю лимонним соком. Укладають шматочки фруктів на дно мультиварки, заливаю тестом і готую в режимі «Випічка» 1 годину. Після сигналу виймаю не відразу, а через 15-20 хвилин. Тоді пиріг залишається високим і пишним. Після того, як випічка повністю охолоне, посипаю верхівку цукровою пудрою і ріжу на шматочки.

Замість свіжих яблук можна використовувати шматочки плодів з самого простого яблучного варення, тільки їх заздалегідь потрібно відкинути на сито і дати стекти сиропу.

Подивіться також смачні рецепти солодких пирогів на кефірі