Смачне печиво з вівсяних пластівців

20.05.2020 0 Від admin

Смачне печиво з вівсяних пластівців

Ми звикли, що вівсяне печиво в магазинній версії – це щось солодке до нудотності і жахливо калорійне. Подобається таке печиво далеко не всім, а для фігури так і зовсім катастрофа. Тому я пропоную освоїти домашній рецепт дієтичного печива з вівсяних пластівців, яке можна з користю для здоров’я є хоч кожен день. Ніякого цукру і пшеничного борошна, а отже, і глютену. Ніяких яєць (як і холестерину). Принадність, а не рецепт.

Печиво з вівсяних пластівців готується швидко, а калорій містить дуже мало. Звичайно, наймудрішим кроком для тих, що худнуть був би повна відмова від випічки, в тому числі від виробів, що містять не пшеницю, а інші злаки. Однак такий залізною витримкою рідко хто може похвалитися. Не біда, якщо хочеться печива, не потрібно лаяти себе за це невинне бажання: немає нічого поганого в чашці чаю з печивом, жити в постійному стресі набагато гірше!

Спечене на мою рецептом дієтичне печиво не додасть зайвих кілограмів, зате наситить і підніме настрій. Адже воно таке аппетное, на вигляд і не скажеш, що приготовлено з вівсяних пластівців. А ще це печиво хрустке, легке і дуже смачне.

Інгредієнти для приготування печива з вівсяних пластівців

  • 500 г вівсяних пластівців (геркулесу);
  • 3 ст.л. меду (густого);
  • 125 г вершкового масла;
  • 50 грам мелених волоських горіхів;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 1-2 щіпки меленої кориці;
  • 2 ст.л. борошна для посипання дека.

Приготування

Почніть з змішування основних інгредієнтів, так би мовити, з основи для дієтичного печива. Нагадаю, що входить в основу: пластівці, волоські горіхи. вершкове масло, мед. Ванільний цукор і корицю додавайте потроху в уже приготоване тісто.

Розтопіть в глибокій мисці вершкове масло, додайте вівсяні пластівці або звичайний геркулес, перемішайте. Залиште пластівці в маслі для набухання. Знадобиться 15-20 хвилин, не більше.

Тепер потрібно змолоти в кавомолці ядра волоських горіхів і додати їх до пластівців. Також додайте мед, ванільний цукор, корицю і розмішуйте масу до тих пір, поки вона не стане однорідною і дуже густий. Як тільки це сталося, злегка змастіть руки борошном і спробуйте замісити тісто. Воно буде липким і зовсім несхожим на звичайне тісто, традиційним способом сформувати з нього печиво абсолютно неможливо. Тому спробуйте розкачати його в пласт і нарізати печиво прямокутної форми.

Візьміть великий лист, застеліть його папером для випічки і злегка посипати борошном, розподіляючи її рівномірно по всій площі листа. Викладіть на папір тісто, злегка розподіліть його руками, як плоску корж. Тепер візьміть невелику качалку, змастіть її борошном, щоб не липнула до тесту, і розгортайте пласт досить тонко і рівно. Так, щоб вийшов великий прямокутник.
Гострим довгим ножем наріжте пласт на невеликі квадратики або прямокутники – це як вам більше подобається). Злегка розділіть нарізане печиво, щоб не злиплося в процесі випічки.

Поставте духовку розігріватися до 200 градусів. Як тільки піч нагріється – помістіть в неї печиво на деку. Готується дієтичне печиво з вівсяних пластівців досить швидко, хвилин 15, а то і менше. Виймайте деко, як тільки печиво стане тверденький, золотисто-коричневого кольору. Остудіть його, струсіть борошно з нижньої частини кожного печива і викладіть гіркою на блюдо.

Порада: щоб дещо урізноманітнити меню, можна додавати в тісто родзинки або шматочки сухофруктів: кураги, чорносливу, фініків, інжиру і навіть в’ялених бананів. Своїми рецептами дієтичного печива діліться, будь ласка, в коментарях.