Сирне суфле з вишневою підливою

20.05.2020 0 Від admin

Сирне суфле з вишневою підливою

Цей рецепт допоможе вам приготувати ніжне і смачне сирне суфле.

Сир є дуже корисним продуктом. Якщо ви дбаєте про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких, то обов’язково кілька разів на тиждень ви вживайте його в складі різних страв або натуральному вигляді. Звичайно, їсти сир весь час зі сметаною набридає, багато господинь намагаються урізноманітнити сирне меню. І тут вже можна дати волю фантазії, як це зробила я. Особливо корисний домашній сир

Хочу поділитися рецептом солодкого сирного суфле. Крім того, що суфле робиться з домашнього сиру, воно корисно ще й тим, що до готовності блюдо необхідно довести на пару або в духовці. Ці способи приготування (варіння на пару і запікання в духовці) максимально зберігають всі корисні властивості страви. Для красивої подачі і більш яскравого смаку пропоную подати суфле з вишневою підливою.

Спробуйте також приготувати сирну запіканку зі згущеним молоком

Складові

  • 200 сиру;
  • 2 столові ложки сметани;
  • 0,5 склянки молока;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 10 грам масла вершкового;
  • 100 грам вишні свіжої;
  • 15 грам крохмалю.

Для приготування вишневої підливи до суфле можна використовувати і заморожений варіант вишні. Див. Прямо зараз Все способи заморозки вишні

Приготування

Перевірте і підготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться для приготування сирного суфле з вишневою підливою.

Сирне суфле з вишневою підливою

Для початку відокремте жовток від білка. Жовток додайте до сиру, а білок поставте в холодильник охолоджуватися.

Сирне суфле з вишневою підливою

Тепер розітріть жовток з сиром.

Сирне суфле з вишневою підливою

Потім додайте 1,5 столові ложки цукру і гарненько розітріть масу.

Сирне суфле з вишневою підливою

Додайте сметану і молоко. знову перемішайте.

Сирне суфле з вишневою підливою

Потім за допомогою блендера збийте масу до однорідного стану, щоб не було грудочок. Виконати цю процедуру необхідно саме з блендером, тому що міксер НЕ переб’є дрібні грудочки сиру. Якщо блендера немає, тоді після збивання, протріть сирну масу через дрібне сито.

Сирне суфле з вишневою підливою

В окремому посуді збийте охолоджений білок. Поступово додайте інші 1,5 столові ложки цукру.

Сирне суфле з вишневою підливою

Тепер дуже важливий момент. Акуратно додайте білок в сирну масу. Потім дуже ніжно перемішайте все з допомогою ложки. Рухи повинні бути тільки знизу-вгору і в одну сторону.

Сирне суфле з вишневою підливою

Змастіть формочки м’яким вершковим маслом і розкладіть масу для суфле. Тепер доведіть суфле до готовності в духовці при 140 градусах протягом 20-30 хвилин. Другий варіант приготування, паровий: на водяній бані, в пароварці, в парової кошику мультиварки. Тут головна умова: кипіння має бути дуже тихим, інакше, суфле швидко підніметься і також швидко опаде. На пару при тихому кипінні суфле готується 40 хвилин.

Якщо в мультиварці немає можливості забезпечити тихе кипіння, тоді краще спробуйте старий випробуваний спосіб – приготуйте суфле на пару, накривши каструлю з гарячою водою гратами з формочками, а зверху накрийте мискою. Поки готується суфле, приготуйте вишневу підливу. Для цього вишню залийте 100 мл води і доведіть до кипіння.

Сирне суфле з вишневою підливою

Додайте цукор за смаком. В окремому склянці розведіть крохмаль з 30 грамами води і вилийте в каструлю з вишневим сиропом. Швидко розмішайте і доведіть до кипіння. Як тільки кисіль почне кипіти, вимикайте.

Сирне суфле з вишневою підливою

Готове суфле викладіть порційно на тарілку і полийте вишневої підливою.

Сирне суфле з вишневою підливою

Спосіб приготування сирної запіканки без манки і борошна