Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком

18.05.2020 0 Від admin

Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком

Повидло з червоних порічок, рецептом якого я хочу поділитися – не зовсім звичайна заготовка. Смородина не має щільної консистенції, тому варіння повидла з неї однієї є свідомо провальною витівкою. Колір і смак – ось що важливо, а наповнювачем для повидла цілком можуть бути фрукти. Відмінно повидло з червоної смородини готується з суміші пюре смородини і яблук кисло-солодких сортів, яку уварюють з цукром до густоти. Завдяки одному секретному компоненту яскравий колір заготовки зберігається, а консистенція стає настільки густий, що можна різати ножем застигле готове повидло. Зацікавлені в приготуванні такої смакоти з червоної смородини на зиму? Покроковий рецепт з фото допоможе вам зробити все правильно і закатати даний порічкове повидло – відмінну начинку для пиріжків і слоек.

А ще сайт neboleyka.info підготував для вас велику добірку рецептів яблучного повидла

Складові

Рекомендую варити повидло з антонівки і стиглої порічки. Сахара багато не беріть – немає в цьому ніякого сенсу. Тривале варіння забезпечить густоту і збереження майбутнього повидла.

  • 2 кг яблук, краще сорту антонівка;
  • 1 кг червоної смородини;
  • 1 кг цукру;
  • 2 великих лимона;
  • 1 стакан води.

Рецепт приготування повидла з червоної смородини від сайту neboleyka.info – як обчно, з покроковими фото. Готуйте і насолоджуйтеся!

Як правильно приготувати порічкове повидло

Ягоди червоної смородини покласти в сито, потім промити під легкої струменем холодної води, щоб не пошкодити їх ніжну оболонку. Вимиті ягоди залишити в ситі, щоб стекла вся вода, після цього злегка обсушити. Кожну гілочку смородини звільнити від кистей. Цей процес звичайно, нудний, але потерпіть, щоб взимку насолоджуватися своїми смачними заготовками. Подрібнити ягоди смородини за допомогою блендера, вичавити туди лимонний сік, щоб ягідне пюре не потемніло і зберегло свій колір. Пюре перетерти через сито ложкою, а з залишився макухи вичавити сік через чисту марлю. Готовий сік, один з майбутніх компонентів смачного повидла з червоної смородини, перелити в глибоку ємність.

Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком

Приступаємо до другого етапу приготування. Для початку потрібно закип’ятити сік з червоної смородини в будь-якій зручній посуді, а потім вже зайнятися яблуками. Помити, почистити від шкірки, скласти в каструлю з неокісляющуюся покриттям і додати туди 1 склянку води. Можна і трохи більше. Мета: якомога швидше розм’якшити шматочки яблук при варінні.

Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком

Тепер можна починати варити яблучні скибочки. Після того, як вони стануть м’якими (не забувати помішувати), протерти їх через сито. Потрібно отримати густе однорідне яблучне пюре. Знову поставити його варитися на невеликий вогонь і влити сік червоної смородини.

Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком

Перемішати заготовку і варити 10-15 хвилин на ледве помітному вогні. Потім всипати цукровий пісок, знову як слід перемішати, варити повидло при постійному помішуванні до загусання. Приблизно на це знадобиться 20-30 хвилин. Кипляче загусло порічкове повидло з яблуками вам залишається розкласти в гарячі стерильні банки і закрутити.

Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком
Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком

Повидло з червоних порічок: рецепт з фото крок за кроком