Пісочний пиріг з абрикосами

16.05.2020 0 Від admin

Пісочний пиріг з абрикосами

Цікаво, чи зустрічаються в природі люди, здатні відмовитися від пісочного пирога з абрикосами? Я таких не зустрічала – кожен, кому доводилося спробувати мій дивовижний пиріг з пісочної крихти і ароматних фруктів, відчував неземне блаженство, чого зовсім не приховував. Особливий захват викликала соковита начинка: в ній-то й полягає головний секрет, який я вам зараз розкрию.

Сподіваюся, що цей рецепт пирога стане вашим улюбленим на час, поки доступні свіжі абрикоси. До речі, замість свіжих можна використовувати заморожені.

Ви ж не забули заморозити абрикоси на зиму?

Якщо ж ви більше любите випічку зі сливами, приготуйте простий і смачний сливовий пиріг

Складові

Пісочне тісто:

  • 100 грам вершкового масла;
  • 20 грам мигдального борошна;
  • 65 грам цукрової пудри;
  • ванільний цукор за смаком;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 щіпка солі;
  • 160 грам борошна.

начинка:

  • 1 кілограм абрикос без кісточок;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 100 грам цукру;
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.

Діаметр форми 20-22 см, можна використовувати будь-яку, але саме для цього виду випічки раджу взяти керамічну.

Приготування

Спочатку приготуйте пісочне тісто.

Масло наріжте кубиками. Всі інгредієнти складіть в чашу блендера (кухонного комбайна) і змішайте в перебігу 30 секунд. Маса стане схожа на великі крихти.

Викладіть її на присипану борошном поверхню і сформуйте кулю. Відкладіть одну четверту отримав тесту і розкришите його в крихту, після чого приберіть в холодильник.

Покладіть основну частину тесту між двома шарами харчової плівки і розкачайте тісто в шар товщиною 2-3 міліметра, діаметром трохи більше, ніж форма. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Розподіліть основну частину тесту за формою сформувавши бортик близько двох сантиметрів, надлишки зріжте. Поставте в холодильник ще на 30 хвилин.

Начинка готується так.

Наріжте абрикоси на четвертинки. На сковороді розігрійте вершкове масло і викладіть шматочки фруктів, можна прямо заморожені. Обсмажте протягом 10 хвилин, акуратно помішуйте. Зніміть з вогню, додайте цукор і крохмаль (попередньо розчиніть його в 50 гр води) прямо до гарячих абрикосів, все добре перемішайте. Дайте трохи охолонути.

Розігрійте духовку до 170 градусів. Дістаньте форму, наколи тісто виделкою і поверх нього покладіть вантаж (шматок паперу для випічки, а на нього квасоля / горох), щоб воно не деформувалося при випіканні. Випікайте пісочну основу 15 хвилин.

У підготовлену основу викладіть начинку. Розподіліть по поверхні крихту з відкладеного тесту. Надішліть в духовку і випікайте приблизно 45 хвилин до золотистого кольору скоринки.

Подавайте теплим, їжте ложечкою, як тортик. Особливо смачним пиріг виходить з кулькою пломбіру.

Майже таким же смачним, як яблучний пиріг в мультиварці