Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

12.05.2020 0 Від admin

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Хочете спекти пиріг зі сливою? Рецепт з фото крок за кроком зможе показати вам, які потрібні продукти і що з ними робити, а ще – яким вийде ваш майбутній пиріг. Погодьтеся, якщо берешся за справу, особливо за таку делікатну, як випічка з фруктами, краще заздалегідь представляти майбутній результат. Тому що адже як буває? Начебто всім хороший рецепт, ось тільки автор переписав його звідкись, анітрохи не турбуючись про достовірність, а коли берешся готувати, виходить все, що завгодно, тільки не смачний пиріг. Скільки разів мені самій доводилося викидати зіпсовані продукти …

Тоді я тільки вчилася готувати, а зараз сама допомагаю тим, хто вчиться. І роблю це з радістю. Не бійтеся, з моєю допомогою ви зможете спекти по-справжньому смачний пиріг зі сливами. Рецепт і фото – мої, авторські. Ради можна запитати в коментарях.

Хочу зазначити, що в рецепті сливового пирога я використовую корицю, але це зовсім не обов’язково. Знаю багатьох людей, які корицю терпіти не можуть, тим більше пироги з нею. Якщо ви ставитеся до цієї когорти супротивників меленої кориці, просто не додавайте її. Тісто для сливового пирога не стане від цього менш пишним або м’яким. Випічка буде все такий же чарівно смачною, просто без аромату кориці. Замість неї можна всипати 1-2 пакетики ванільного цукру.

Складові

• 200 грам жирної сметани, краще 25%;
• 14 великих стиглих слив, а якщо плоди поменше, то беріть їх штук 20;
• 350 грам борошна (плюс-мінус 50 грам);
• 220 грам цукру;
• 1 чайна ложка розпушувача;
• 1 чайна ложка кориці;
• 2 яйця.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Перед вами фото інгредієнтів для простого пирога зі сливами. Можливо, хтось зітхне розчарування – мовляв, всі ці продукти давно відомі, зрозуміло, що з них вийде смачна домашня випічка. Вийде, та не у всіх. Адже є кілька секретів 🙂 Але ви не переживайте, адже я обіцяла, що розкрию всі тонкощі приготування сливових пирогів. А ще розповім, як зробити тісто без стомлюючого збивання білків і жовтків.

Приготування

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Вимийте курячі яйця і насухо витріть їх паперовою серветкою. Підготуйте суху і чисту посуд для змішування інгредієнтів. Вбийте яйця в сметану і розмішайте як слід. Зверніть увагу: не треба буде ні міксера, ні навіть віночка. Все можна зробити звичайною ложкою. Якщо так робити боїтеся, заздалегідь збовтайте яйця виделкою в окремому посуді, наприклад, в склянці або чашці. А потім додайте в сметану і тоді вже розмішайте за допомогою ложки, домагаючись однорідності. Це неважко, повірте, було б бажання.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фотоВідкладіть 2 столові ложки цукру в сторону, а решту порцію всипте в сметанним суміш. Зрозуміло, збивати не треба – просто додаєте цукор і розмішують вміст миски все тієї ж ложкою. Цукор повинен розчинитися. Але відразу скажу, що його розчинення в сметанно-яєчної суміші кімнатної температури – справа не швидка, адже це ж не гарячий чай, правда? Наберіться терпіння і помішуйте майбутнє тісто. До речі, зараз саме час включити духовку – нехай вона розігрівається до температури 190 градусів. Підготуйте і форму для пирога.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

А як тільки все буде готово, просійте борошно, змішайте з розпушувачем і додайте в миску з солодкою заготівлею для пирога з яєць, сметани і цукру. Ось тепер тісто майже готове, залишилося лише змішати інгредієнти до повного розчинення борошняних грудочок. Нагадаю, що духовка повинна бути вже розігріта, форма для випічки застелена пекарської папером і злегка змазана вершковим маслом. Чи не змащувати не можна – папір обов’язково прилипне, якщо на неї потрапить хоч трохи фруктового соку. І тоді пиріг ще і пригорить.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Тісто має вийти густим. Саме так густим – НЕ литися з ложки, як млинцеве, не нагадувати тісто на бісквіт. Ні, цей вид тесту для пирога з фруктами особливий. І вигляд у нього повинен бути приблизно як на фото, а консистенція – однорідна. Ніяких грудочок або крупинок. Гладке і густе, нагадує сирну масу. За ложкою майже не тягнеться, налити його з миски в форму не можна. Якщо все так – ви на правильному шляху. Залишилося виконати зовсім небагато роботи: з тіста і слив зібрати майбутній пиріг.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фотоВикладайте тісто ложкою, поступово заповнюючи дно форми. Постарайтеся розподілити тісто рівномірно, розгладжуючи його опуклою стороною ложки. Ні в якому разі не «вивалюйте» вміст миски, великий ризик опинитися власниця не пропеченого, грудкуватого пирога. Та й вирівняти гірку тесту в формі буде складніше, ніж спочатку все рівно викласти Не забувайте також подбати про начинку. Як стає зрозуміло з назви, в начинці використовуються сливи. За бажанням можна взяти в рівних частинах сливи і нектарини.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Помиті і дбайливо витерті насухо сливи розріжте навпіл, видаліть кісточки. Зрізом вгору викладіть половинки слив на тісто. Злегка вдавлюють їх при цьому. Не повинно бути такого, що сливи самі по собі зверху лежать на пирозі. Вони просто зморщаться і буде негарно. Тільки вершечки нехай визирають, а інша частина половинки плоду повинна бути занурена в тісто. Чи не орієнтуйтеся на фото – я потім втиснула половинки, після того, як сфотографувала майбутній пиріг з формі.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Наступний крок – для любителів кориці. Якщо ви вирішили її не додавати, пропускайте цей абзац і відразу ж відправляйте форму з пирогом в духовку. А тим, хто корицю любить, доведеться зробити наступне. Пам’ятайте про 2 ложки цукру, що не доданих в тісто? Відкладений цукор перемішайте c корицею і щедро присипте сливи, не пропускаючи ділянки тесту між ними і краю пирога. Сипте корицю і цукор щедрою рукою. І не бійтеся – я гарантую, що це буде смачно. Намагайтеся посипати верхівку пирога якомога більш рівномірно.

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Ну що, начебто все зробили. А далі повинна попрацювати духовка. Надішліть ваш майбутній пиріг випікатися при 180 C на 35 хвилин до утворення красивою світло-коричневої скоринки. Так пам’ятаю я про температуру духової печі 190 градусів. Це був розігрів, а ось піч виріб потрібно якраз при 180 градусах, тоді і корочка буде що треба, і всередині пиріг як слід пропечеться. І знаєте, дивлюся на фото і просто фізично відчуваю аромат найкращою на світі домашньої випічки. Чари? Моя фантазія? Напевно і те, і інше потроху, але від цього мені стає так добре …

Пиріг зі сливою: швидко, смачно, просто і з покроковими фото

Не пропустіть момент, коли потрібно витягнути форму з духовки, а готовий пиріг – з форми витягти і нарізати на порційні шматки. Навряд чи хтось відмовиться від шматочка найніжнішого сливового пирога. У вас є можливість це перевірити: прямо зараз беріться за справу і починайте пекти. І будьте впевнені, що на незабутній аромат фруктової випічки збіжаться всі домашні. Приготуйтеся ділити смачний пиріг на частини, всім бажаючим може і не вистачити. І хто-небудь обов’язково скаже: а спечеш ще раз такий же?

Спробуйте також смачний простий і швидкий яблучний пиріг від сайту neboleyka.info