Пиріг із замороженою вишнею на кефірі

17.05.2020 0 Від admin

Пиріг із замороженою вишнею на кефірі

Пиріг із замороженою вишнею на кефірі – дуже економна, до того ж проста випічка, яку ви можете приготувати своїми руками. Не втомлююся радіти, що в моєму житті з’явився цей рецепт. Іноді в житті бувають кризові моменти з відсутністю грошей, але це не привід відмовляти своєї сім’ї в домашніх пирогах. Тим більше дивно шукати можливість заощадити, купуючи магазинну випічку. Якщо смуга тимчасового безгрошів’я трапилася у вашому житті, сміливо діставайте з морозилки пакетик з замороженими вишнями і приготуйте смачний пиріг на кефірі – пишний, ароматний і абсолютно домашній.

Я дуже люблю його смак. Та й склад простий: кефір, борошно, курячі яйця, цукор, сметана, вишня. І є ще один, можна сказати секретний інгредієнт. Саме він робить пиріг пишним і м’яким, тому що кефір з самого початку не зовсім відповідний компонент для випічки – він може зробити пиріг жорстким.

Заінтриговані, що ж це за продукт такий? Читайте далі і все дізнаєтеся!

Складові

  • 400 грам замороженої вишні;
  • 500 мл кефіру 2,5% жирності;
  • 1 стакан цукру в тісто + 2 столові ложки на посипання;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 1 чайна ложка з гіркою розпушувача;
  • 3 курячих яйця;
  • муки скільки візьме;
  • вершкове масло для змащування форми;
  • 2 столових ложки з гіркою майонезу.

Здогадалися, що я мала на увазі? Секретна добавка в тісто – звичайний майонез. Не бійтеся його додавати, пиріг вийде відмінний. За бажанням можна всипати в тісто ванільний цукор, але саме у випадку з вишневим пирогом можна обійтися без нього.

Приготування

Заздалегідь вийміть з холодильника продукти – кефір, яйця, вишню. Повністю розморожувати ягоди необов’язково, проте зробити це можна. Кефір вилийте в миску, додайте цукор і розпушувач, перемішайте, залиште як мінімум на годину в теплі кухні.

Після того, як продукти зігріються, візьміть віночок, розбийте яйця в кефір і старанно збийте. Міксер теж можна використовувати, просто з віночком простіше. Пишно збивати суміш кефіру з яйцями не треба, просто добре перемішайте в однорідну масу. Потім додайте майонез, ще раз збовтайте віночком майбутнє тісто і додайте борошно.

Ось тут важливий момент: борошно додавайте на око, рівно стільки, щоб тісто вийшло густим, гладким і «важким». Орієнтир – консистенція заварного крему, тільки не гарячого, а вже майже охололого. Саме таким має бути тісто для вишневого пирога на кефірі. Якщо воно рідке, продовжуйте додавати борошно.

Не забудьте після досягнення потрібної густоти гарненько перемішати тісто. Воно повинно бути однорідним, без грудочок. Домоглися цього – залишайте тісто в сторону і включайте духовку (температура – 200 градусів). А далі зробіть ось що.

Змастіть форму для випічки вершковим маслом. Активно, не шкодуючи масла, покрийте тонким шаром дно і борти. Зверніть увагу – бортики потрібно змащувати повністю, а не до половини, бо пиріг виходить високий. Вилийте тісто в підготовлену форму. Посипте верхівку манною крупою, формуючи тоненький «захисний бар’єр» від вишневого соку. Справа в тому, що велика кількість соку з вишень може зробити пиріг надто вологим і не дати йому пропектися. Манка частина соку вбере.

Розкладіть ягоди по всій поверхні пирога, злегка вдавлюючи їх, щоб зовсім на поверхні не лежали. Зверху посипте вишню цукром, поставте пиріг в духовку і випікайте до готовності при температурі 180 градусів.

Критерій готовності такої: виріб повинен повністю пропектися. Це нешвидкий процес, але ваші очікування будуть винагороджені. Пиріг виходить дивно смачний, з приємним вишневим ароматом, насичений і чимось схожий на тортик, просочений заварним кремом.