Пиріг із замороженою брокколі: рецепт покроковий

16.05.2020 0 Від admin

Пиріг із замороженою брокколі: рецепт покроковий

Пиріг із замороженою брокколі – це справжній бенкет, особливо якщо врахувати, що в начинці використовується не тільки капуста. Ні, звичайно ж, вона є компонентом потрібним і важливим. Але своєрідну родзинку пирога надає копчена сьомга і вершковий сир. Начебто не такі вже дивовижні компоненти, а який смак!

Якщо ви хоча б один раз спробуєте пиріг з такою начинкою – ніколи не забудете і захочете повторити при найменшій можливості. Особисто я часто готую його до приходу гостей. І не бувало ще випадку, щоб рецепт не попросили.

Складові

Для тіста:

  • 180 грам пшеничного борошна;
  • 100 грам холодного вершкового масла, нарізаного кубиками;
  • 120 грам домашньої сметани;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • пол-чайної ложки солі.

Для начинки:

  • 200 грам замороженої капусти броколі;
  • 150 грам сьомги або форелі холодного копчення;
  • 150 грам вершкового сиру
  • 2 невеликих цибулини;
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • цедра одного лимона;
  • 2 курячих яйця;
  • 200 мл вершків 33%;
  • сіль за смаком.

Також в пиріг із замороженою брокколі можна додати дрібно нарізану зелень кропу або зеленої цибулі. Від цього він стане ще ароматні. Додатково використовуйте 1 збите куряче яйце (знадобиться для змащування країв пирога, щоб зробити їх рум’яними і блискучими).

Приготування

Всі інгредієнти для тіста помістіть в чашу кухонного комбайна і збийте до стану однорідної маси. Можна перемішати вручну в глибокій мисці. Тісто не місите руками.

Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на півгодини. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Обсмажте його на вершковому маслі, поки не розм’якне. Відставте в сторону. Наріжте дрібно копчену рибу. Витягніть з морозилки брокколі, нехай відтає.

Після того як тісто настоїться, розігрійте духовку до 180 ᵒС. Розкачайте тісто не дуже тонко на присипаної борошном поверхні. Викладіть його в форму для пирога діаметром 24 см. Залишки тесту зріжте. За допомогою вилки проколіть дно в декількох місцях, щоб тісто не здувалося під час випічки.

Застелите дно пирога пергаментом. В середину пергаменту насипте керамічні кульки для випічки пирогів або суху квасолю (це потрібно для того, щоб в процесі випічки тісто не збіглося). Поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте приблизно 20-25 хв. Тісто має почати рум’янитися.

Тим часом в глибокому посуді збийте до однорідної маси яйця, вершки, цедру, вершковий сир. Додайте сіль за смаком.

Дістаньте з духовки основу для пирога. Приберіть кульки і пергамент. На дно пирога викладіть обсмажену цибулю, шматочки риби зверху. Розріжте попередньо розморожену брокколі на невеликі розетки і рівномірно розкладіть між шматочками риби.

Залийте пиріг яєчно-вершковою масою. Краї вироби змастіть збитим яйцем, поставте форму в розігріту духовку і випікайте 40-50 хвилин. Начинка повинна повністю загуснути і почати рум’янитися.

Пиріг із замороженою брокколі можна подавати через 10 хвилин після того, як його вийняли з духовки. До речі, у мене є ще 6 рецептів запіканок з брокколі, а також детальний покроковий рецепт пирога з капустою і фаршем