Ніжний персиковий пиріг з тіста на кефірі без додавання яєць

05.05.2020 0 Від admin

Ніжний персиковий пиріг з тіста на кефірі без додавання яєць

Пиріг з персиками на кефірі я пробувала готувати різними – популярними в Інтернеті – способами. Ліла кефір в бісквітне тісто. Пробувала змішувати з сирним. І навіть зазнала рецепт тесту на кефірі без яєць. Але найбільше сподобався і вразив ось цей рецепт, від відомого кондитера Вікторії Головашевіч.

Звичайно, я була б не я, якби не спробувала його поліпшити. Багато різних спроб було, експериментів. І все-таки краще оригінальної версії ничего нету. Персиковий пиріг на кефірі просто обожнює вся моя сім’я!

Складові

тісто:

  • 300 грам пшеничного борошна вищого сорту;
  • 150 грам домашнього вершкового масла;
  • 75 мл 1% кефіру;
  • 1 столова ложка розпушувача;
  • 1 щіпка солі.

Пропорції для тесту повинні бути витримані в точності (тільки кількість кефіру приблизне – про це нижче). Будь ласка, для схилу і додавання інгредієнтів використовуйте мірний посуд і ваги. Якщо ж додаєте все на око, потім не скаржтеся в коментарях)))) що нічого не вийшло.

начинка:

  • 1 кг очищених персиків без кісточок;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 100 грам цукру;
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.

Дуже зручним особисто для мене є такий момент, що персики можна використовувати будь-які. Свіжі, заморожені і навіть консервовані. З консервованих ретельно злийте сироп. До речі, ось тут є рецепт заготовки персиків у власному соку

Приготування

Спочатку займемося приготуванням тесту. Всі інгредієнти для нього повинні бути дуже холодними. Перед приготуванням помістіть масло, кефір і борошно в холодильник.

Борошно змішайте з розпушувачем і сіллю. Сильно охолоджене масло поріжте на кубики. Змішайте в комбайні або в чаші блендера з борошном в крихту. Чим більше крихта (ідеально – розміром з горошини перцю), тим більше шарувату вийде тісто. Висипати її на дошку, зробіть поглиблення і налийте 2/3 кефіру. Зберіть тісто руками в грудку. Довго не місите, щоб масло не почало танути від рук.

Якщо тісто все ще розсипається, додайте кефір, якщо воно зібралося і перетворилося в еластичний грудку, кефір більше не потрібен. Кількість кефіру залежить від якості борошна. Накрийте тісто харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 15 хвилин.
Дістаньте коли зазначений час і поділіть на дві частини: 2/3 і 1/3. Більшу частину розкачати на присипаної борошном дошці в пласт товщиною 4-5 мм, діаметром приблизно 26 см.

Приберіть (так, знову) тісто в холодильник на 15 хвилин. Після цього викладіть його в форму діаметром 20 см. Сформуйте бортики висотою 3 см, зайве обріжте ножем. Меншу частину розкачати також, але наріжте її на смужки приблизно 1 см. Приберіть в холодильник на 15 хвилин.

Важливо: рухати качалку потрібно в одному напрямку, періодично перевертаючи тісто. Занадто тонко (як для французьких Тарту) віддають перевагу катанню в цьому випадку не потрібно, так як начинка досить волога.

При роботі з тестом воно не повинно занадто танути. Якщо від тепла рук тісто починає перегріватися, його слід ненадовго прибирати в холодильник, перш ніж повернутися до роботи. Всі обрізки і залишки тіста також прибирайте в холодильник як запас для майбутніх пирогів. Це тісто чудово заморожується.

Начинка робиться так. На сковороді розігрійте вершкове масло і висипте шматочки персиків (можна прямо заморожені), обсмажте протягом 5-10 хвилин, так щоб персики розморозились (якщо використовуєте заморожені) і стали злегка м’якими. Зніміть з вогню, додайте цукор і крохмаль (попередньо розведений в 50 грамах води) прямо до гарячих персикам, все добре перемішайте. Дайте начинці трохи охолонути.

Духовку розігрійте до 180 градусів. В основу викладіть начинку. З смужок тесту сформуйте сітку, розклавши її поверх начинки, так щоб смужки стосувалися краєм основи з тіста. З обрізків сформуйте бортик по колу і добре защіпніте. Надішліть персиковий пиріг в духовку і випікайте приблизно 45 хвилин до золотистого кольору скоринки. подавайте теплим.

І не забудьте, що у мене є також пиріг зі сливами – рецепт дуже простий.

До речі, любителям пирогів з яблуками на нашому сайті роздолля. Кожен день – новий рецепт яблучного пирога …