Мексиканський салат з куркою
Мексиканський салат з куркою готується на основі кольорової капусти, ріпчастої цибулі, свіжої зелені, огірків і консервованої кукурудзи. І звичайно, незмінним інгредієнтом цього яскравого страви є відварна куряча грудка. Завдяки поєднанню різнокольорових продуктів салат виходить дуже красивим. Якщо тільки на секунду уявити закуску із зелених огірків, червоного і жовтого болгарського перцю і жовтої кукурудзи, то мимоволі підвищується апетит, а ось тут і криється секрет. Переїсти мексиканського салату неможливо – в якості заправки виступає пікантний соус з пекучого перцю чилі. Так що салат виходить гострим.
Інгредієнти для мексиканського салату
- цибуля ріпчаста, краще синій – 1 шт;
- болгарський перець – 2 шт;
- консервована кукурудза – 1 баночка;
- оцет яблучний – 1 столова ложка;
- капуста цвітна – 10 суцвіть;
- грудка куряча – 160 грам;
- свіжий огірок невеликий – 1 штука;
- цукрова есенція – 0,5 чайної ложки;
- сіль за смаком.
Інгредієнти для заправки
- чилі подрібнений – 5 грам;
- лимонний сік – 50 грам;
- оливкова олія – 70 мл;
- коріандр – за смаком.
Спробуйте також салат з кольрабі
Приготування
Як підготувати інгредієнти
Перед тим, як приготувати мексиканський салат, зробіть маринад для цибулі, щоб позбавити овоч від неприємної гіркоти. У невеликий посуд влийте столову ложку оцту (або тільки що вичавленого лимонного соку), додайте невелику кількість цукрового есенції і солі.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте овоч кубиками. Всипте в рідку суміш подрібнений цибулька, розмішайте і залишіть овоч настоюватися протягом п’ятнадцяти хвилин. Для більш швидкого маринування цибулю просто обдайте кип’яченою водою.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і відваріть в киплячій, попередньо підсоленій воді протягом п’яти хвилин. Перекладіть готову капусту на плоску тарілку і залишають до повного охолодження. Для більш зручного варіанту приготування мексиканського салату, розвилки овоча можна не варити, а просто залити кип’яченою водою на п’ять хвилин. Цього часу буде досить, щоб капуста стала м’якою зовні і залишилася хрусткою всередині.
Курячі грудки ретельно промийте, видаліть з м’яса зайві жилки, жир і шкірку, а після цього відваріть в воді з додаванням солі. Остудіть, наріжте невеликими брусочками або розберіть руками на волокна.
Болгарський перець промийте холодною водою, обсушити на паперових серветках, звільніть овоч від плодоніжки і насіння, наріжте тонкою соломкою. За рецептом, мексиканський салат з куркою придбає ще більше яскравості, якщо для його створення використовувати одночасно червоний і жовтий солодкий перець. Огірок в салаті має бути свіжим, щільним і хрустким, тому водянистий або злегка млявий овоч тут не підійде. Шкірку з огірка акуратно зріжте, а сам плід накришить пропорційними кубиками.
До речі, зверніть увагу, що заморожений на зиму солодкий перець шматочками в салаті використовувати не можна – він дасть неприємний присмак.
Як приготувати заправку
З коріандру і масла оливкового, подрібненого перцю чилі, лимонного (лаймового) соку приготуйте гостру заправку для салату. В окремому посуді збийте соус віночком до однорідності. Залиште на десять хвилин для настоювання.
Ще один варіант соусу – подрібнений зубчик часнику, чотири столові ложки соняшникової олії, п’ятдесят мілілітрів лимонного соку, невелика кількість меленого червоного і чорного перцю, щіпка солі. Всі інгредієнти з’єднайте в соуснику, ретельно розмішайте і заправте салат.
Подають гострий мексиканський салат з куркою відразу на загальному плоскому блюді. Щоб піднести блюдо порційно, на тарілку ставлять сервировочное кільце, рівномірно викладають в нього салат, а потім акуратно знімають круглу форму. Зверху прикрашають зернами консервованої кукурудзи.
А як щодо інших смачних страв з цвітної капусти?
Рецепти до свята:
Салат із сьомгою, огірками і перепелиними яйцями – найпростіший, перевірений і смачний рецепт страви на Новий рік!
25 рецептів святкових салатів з куркою