Гарбузовий штрудель з родзинками, лимоном і горіхами

13.05.2020 0 Від admin

Гарбузовий штрудель з родзинками, лимоном і горіхамиШтрудель з гарбузом я недавно спробувала приготувати – дуже він мені сподобався. Смак м’який, дуже ніжний. Гарбузовий присмак відсутня, а все тому, що в начинці стільки всього, крім гарбуза. І горіхи волоські, і лимонний сік, і апельсинова цедра. Ізюм, само собою. А ще коньяк, який можна замінити ромом.

Звичайно, процес приготування простим не назвеш. Однак детальний рецепт допоможе вам зробити смачний штрудель з найтоншого тіста з яскравою соковитою начинкою. Тільки зверніть увагу – потрібен запас часу. Гарбузовий штрудель швидко приготувати не вийде.

Тісто

  • 300 грам пшеничного борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 60 мл води;
  • 60 грам + 2 столові ложки рослинної олії без запаху

Замісити тісто, покласти в щільний пакет, влити 2 ст. л. рослинного масла, щільно загорнути і відправити його в холодильник на 30-60 хвилин. За цей час бажано встигнути приготувати начинку.

Начинка

  • 1 кг очищеної гарбуза;
  • сік 1/2 лимона;
  • 100 грам бісквітної крихти;
  • 100 грам родзинок;
  • 100 г волоських горіхів, злегка розчавлених качалкою;
  • 50 мл коньяку або рому;
  • 60 грам цукру;
  • 50 грам вершкового масла + 50 грам для змащення;
  • цедра 1 апельсина;
  • 80 грам цукру.

Приготування

Ізюм замочити в коньяку. Гарбуз натерти на крупній тертці, скропити лимонним соком і перемешать.Бісквітную крихту змішати з цукром і, постійно помішуючи, злегка обсмажити на вершковому маслі.

На таку кількість начинки знадобиться половина від загальної кількості приготованого тесту. Стіл, на якому ми будемо ліпити чудовий гарбузовий штрудель, потрібно застелити великим лляним або бавовняним рушником. Рушник рясно посипати борошном і втерти її в тканину.

На центр рушники вкласти кульку з тіста і приплюснути його рукою, надавши форму коржі. Розгортати качалкою до тих пір, поки пласт тесту не стане товщиною 4-5 мм. Потім під тісто просунути руки, повернувши тильною стороною, і, тримаючи тісто на вазі, розтягувати його в різні боки.

Коли товщина тесту досягне 1-2 мм, закріпити його на рушник і потихеньку розтягувати руками в боки. Не боятися, але, в той же час, не робити різких рухів.

Коли тісто розтягнули до потрібної прозорості, дати йому відпочити 10-15 хвилин.

Змастити тісто розтопленим вершковим маслом, відступивши з трьох сторін на 5-7 см, з четвертої – на 10. На місці, змащеному олією, рівномірно розподілити бісквітну крихту, потім – гарбуз, родзинки, горіхи і цедру апельсина, присипати цукром.

З трьох сторін (там, де відступили 5-7 см), краї тіста загорнути наверх. З боку, протилежного вільному краю, почати згортати штрудель з допомогою рушники. Згорнутий штрудель дуже обережно перенести на деко, застелене пергаментним папером. Верх вироби рясно змастити вершковим маслом. Випікати при 200 градусах близько 45 хвилин. Готовий штрудель з гарбузової начинкою рясно посипати цукровою пудрою.