Домашнє малинове варення

07.05.2020 0 Від admin

Навіщо готувати домашнє малинове варення?

Домашнє малинове варення

Незважаючи на те, що зараз в магазинах купити можна будь-яку консервацію, багато господинь із завидною завзятістю продовжують робити закачування на зиму. Поганого в цьому нічого немає. Краще відкрити баночку власноруч загорнених огірків чи помідорів, ніж у торговельній мережі купувати кота в мішку, ну якщо бути точніше, то кота в банку. На вигляд красивий продукт може виявитися зовсім неїстівним: кислим, з неприємним запахом. А вже яким несмачним буває фабричне варення, не хочу вам навіть розповідати. І ще в нього часто додають згущувачі для густоти і барвники для додання красивого кольору. Вся ця хімія може дуже навіть негативно відбитися на здоров’ї споживачів.

Так що приготувати варення з малини в домашніх умовах безперечно варто.

Складові

  • 1 кг свіжої малини;
  • 1 кг цукру.

Хоча способів приготування малинового варення багато, найчастіше я користуюся старим перевіреним рецептом. Це до питання про те, що щось може не вийти. Чесно зізнатися, іноді хочеться зварити його якось по-іншому, додати новий інгредієнт, але рука не піднімається то скропити спиртом, то влити коньяку, то покласти лимон, то додати ревінь, як багато хто радить. Можливо, таке домашнє малинове варення теж виходить вдалим, я в цьому навіть не сумніваюся, але сама не часто ризикую експериментувати.

До речі, недавно одна моя приятелька затіяла готувати варення з заморожене малини, обіцяла поділитися рецептом. З нетерпінням чекаю результату – цікаво ж.

Приготування

Готувати варення потрібно з недавно зібраної ягоди. Під словом «недавно» я маю на увазі малину, зібрану в той же день або максимум з вечора. Тому дістаньте емальований таз або велику каструлю і вперед – до перебиранні ягід, в яких досить часто зустрічаються черв’яки, комашки. Щоб швидко від них позбутися, не потрібно переглядати кожен плід. Досить опустити малину в трохи підсолену воду і потримати хвилини 2-3. Все непотрібне спливе. Після чого промийте її під сильним струменем води і струсіть. Перекладіть вимиту і очищену ягоду в ємність, засипте цукром і поставте на середній вогонь. На даному етапі перемішати варення буде проблематично. Краще дочекатися, поки цукор розтане, і тільки потім акуратно перешкодити.

Як тільки варення закипить, продовжуйте його варити на трохи меншому вогні 40-45 хвилин. В процесі обов’язково знімайте пінку.

Щоб домашнє малинове варення добре зберігалося, що не здулося і не покрилося шаром цвілі, баночки гарненько промийте і простерилизуйте. Я завжди це роблю тільки в духовці: і метушні менше, і часу йде трохи, і при цьому руки залишаються вільними.

А знаєте, як перевірити, сварились варення чи ні? Зачерпніть трохи в ложку і капніть на тарілку. Якщо краплі не розтеклася, значите пора розкладати його по підготовлених склянки. Закрутіть їх металевими кришками, попередньо обробленими над парою. В процесі зберігання варення ще більше густіє, так що відкривайте банки не раніше зими.Домашнє малинове варення