Дієтичний гарбузовий пиріг з морквою і вівсяними пластівцями
Дієтичний гарбузовий пиріг – дуже смачний, ароматний і корисний, без вершкового масла і з мінімальною кількістю цукру. Пиріг виходить трохи вологим в середині, але нічого страшного – він дивовижний, правда. Особливо якщо порівнювати зі звичайною пісної випічкою. Спробуйте хоча б раз його приготувати. У сезон гарбуза дуже хочеться зробити з неї щось незвичайне, а не сто перше за рахунком кашу. Хоча гарбузова каша – теж справа хороша, даремно я так про неї зневажливо висловилася.
А все тому, що мені хотілося донести до вас нетривіальність цього рецепта. Гарбузовий пиріг для дієтичного харчування готується з додаванням моркви, молока, вівсяних пластівців, сухофруктів і невеликої кількості борошна. Для наших жіночих фігур, злегка (а у деяких – і сильно) полнеющій з віком, він в будь-якому випадку буде корисний. Маю велику надію, що саме після мого дієтичного пирога з гарбуза ви оціните, який смачною може бути пісна випічка з найпростіших продуктів, доступних при будь-якому рівні доходу. З гарбуза, моркви, вівсянки, яєць і рослинної олії.
Також подивіться рецепт вівсяного печива з тіста на кефірі
Складові
- 300 грам гарбуза;
- 1 велика морква;
- 1 стакан вівсяних пластівців швидкого приготування;
- 0.5 склянки молока;
- 2 курячих яйця;
- 3 столові ложки сметани;
- 50 мл рослинного масла;
- 5 столових ложок цукрового піску;
- 1 стакан пшеничної муки;
- 150 грам суміші різних сухофруктів, як варіант – можна взяти щось одне, наприклад, курагу;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 0.5 чайної ложки соди;
- 1 щіпка солі.
Приготування
Пластівці – звичайнісінькі, ніякі мюслі і розчинні вівсяні каші тут не потрібні – змішайте з теплим молоком в глибокій мисці і поки відставте в сторону. Сухофрукти промийте під краном, залийте окропом на 10 хвилин, потім воду злийте, а сухофрукти обсушити і дрібно поріжте. Духовку дозволите на розігрів до температури 180 градусів. Такої цифри буде цілком достатньо, щоб пиріг пропікся.
Тісто для пісного гарбузового пирога готується досить швидко.
Морква і гарбуз натріть на дрібну тертку. У глибокій мисці збийте вінчиком яйця з сіллю, цукром, ванільним цукром і сметаною, потім влийте рослинне масло, додайте пластівці з молоком, морква і гарбуз, перемішайте як слід. Потім додайте в тісто для майбутнього пирога дрібно нарізані сухофрукти. Борошно просійте через сито (добре б двічі), змішайте з содою і розпушувачем, просійте зверху. Все добре розмішайте до однорідного стану. Перелийте тісто в скляну або керамічну форму, рясно змащену олією, випікайте близько години, перевірте готовність зубочисткою. Можете посипати цукровою пудрою, коли пиріг охолоне. Я зазвичай утримуюся від цього вчинку, бо вважаю – солодощі гарбуза і моркви з невеликою кількістю цукру буде цілком достатньо. А ще непогано було б замінити цукор медом.
Для приготування вироби цілком можна використовувати заздалегідь натерту і заморожену в морозилці гарбуз
А з моркви приготувати цукати