Цукати з кірок грейпфрута: найпростіший рецепт

12.05.2020 0 Від admin

Цукати з кірок грейпфрута: найпростіший рецептДля приготування цукатів з кірок грейпфрутів знадобляться тільки самі кірки, вода, цукор і сіль. Буде потрібно значний час для підготовки – замочування кірочок для видалення гіркоти. Доведеться вимочувати, міняти воду, варити, знову міняти воду. Нехай це вас не лякає: нагородою за працю стануть яскраві цукати, які і цукерки замінять, і як інгредієнт для випічки підійдуть. Найбільше мені подобається додавати цукати з кірок грейпфрута в сирну запіканку. Контраст білого сиру і помаранчевих цукатів дає дуже красивий розріз готової запіканки.

Складові

  • 2 кг грейпфрутів червоного кольору;
  • 3 склянки цукру;
  • 4 склянки води для сольового розчину і сиропу;
  • 3 чайних ложки дрібної кухонної солі без гірки.

Приготування

Вимийте грейпфрути і почистіть їх. Шкірку знімайте разом з білим «підшкірним» шаром – для цього потрібно скористатися зручним гострим ножем. Корки грейпфрута наріжте в довжину смужками, ширина яких повинна бути не більше 1 см, інакше вони будуть погано проварюють. А вам потрібно проварити їх як слід.

Складіть підготовлені скоринки в глибоку миску, залийте холодною модою, щоб вкрилися повністю і поставте на 8 годин (а краще на ніч) в холодильник. Відкиньте вимочені кірки на друшляк, сполосніть в проточній воді, знову складіть в миску, залийте холодною водою. Процедуру вимочування продовжуйте мінімум 1 добу, кілька разів змінюючи воду, щоб з грейпфрутових корок пішла частина гіркоти.

Злив воду і промивши кірки в останній раз, покладіть їх у каструлю, додайте ½ ч. Ложки солі, залийте водою в кількості 2 склянок, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і поваріть на слабкому вогні 1 хвилину, але ні в якому разі не довше.

Відкиньте кірки на друшляк, сполосніть, знову поверніть в каструлю, додайте ½ ч. Ложки солі і проваріть. Злив воду і ополоснув кірки, процедуру повторіть і в третій раз. Таке потрійне проварювання прибере з кірок ще частина гіркоти.

Злийте воду з кірок. Зваріть в каструлі сироп з половини води, зазначеної в рецептурі і 1 склянки цукру. Коли цукор повністю розчиниться в сиропі, викладіть в нього кірки, вкидаючи не всі відразу, а по кілька штук, занурюючи в сироп. Коли всі заставки поринуть в сироп, варіть на слабкому вогні до того моменту, коли в каструлі зовсім не залишиться рідини. Не пропустіть цей момент.

На плоску тарілку насипте трохи цукру. діставайте цукати з каструлі і по одному обвалюють в цукрі. На етапі обвалювання замість цукру можете використовувати цукрову пудру. Розкладіть цукати, обкачані в цукрі, на плоских поверхнях і залиште при кімнатній температурі сохнути на 24-36 годин. Якщо сохнуть повільно, продовжите час обсихання. Бережіть в цей час солодкі скоринки від комах – для цього буде достатньо накрити їх марлею в один шар.

Готові цукати складіть в скляну ємність, при бажанні додатково пересипаючи цукром, і закрийте кришкою. Зберігайте банку з цукатами в холодильнику.